چاپ چهار عنوان کتاب دانشگاهی توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

چاپ چهار عنوان کتاب دانشگاهی در هفته پژوهش و فناوری سال ۱۴۰۰

۲۱ آذر ۱۴۰۰ | ۱۱:۲۱ کد : ۱۳۱۰ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۲۷۴
چهار عنوان کتاب دانشگاهی که توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم دریایی خرمشهر تألیف یا ترجمه شده اند، مقارن با هفته پژوهش و فناوری سال ۱۴۰۰، منتشر شده و در اختیار جامعه دانشگاهی قرار گرفت.
چاپ چهار عنوان کتاب دانشگاهی در هفته پژوهش و فناوری سال ۱۴۰۰

در راستای انتشار تولیدات علمی - پژوهشی دانشگاهیان و چاپ و نشر کتب و منابع دانشگاهی مورد نیاز، چهار عنوان کتاب در حوزه های موضوعی ادبیات فارسی، مهندسی دریا و زمین شناسی که حاصل فعالیت های علمی - پژوهشی اساتید، محققان و دانشجویان دانشگاه می باشد، در آذر ماه 1400 منتشر گردید.

در بازه زمانی سال 1399 تا 1400، مجموعا 9 عنوان کتاب که توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه ترجمه یا تألیف شده است، پس از بررسی جهت اخذ پذیرش در شورای انتشارات دانشگاه مطرح گردید که از این تعداد، چهار عنوان کتاب ذیل چاپ گردید و سایر کتب نیز در مراحل داوری علمی و ویراستاری علمی و ادبی قرار دارند.

1.  کتاب طراحی محاسباتی کشتی

کتاب « طراحی محاسباتی کشتی » که توسط مهندس مصطفی جعفر زاده و مهندس اعتماد الدین رابعی، اعضای هیئت علمی دانشکده مهندسی دریا و خانم سمیرا عبدالله دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه امیر کبیر ترجمه شده است، کتابی ارزشمند در زمینۀ طرّاحی کشتی و فعالیت های تحقیق و توسعه مرتبط به صنعت حمل و نقل دریایی بوده و در آن توضیحات جامعی درباره هر گام از فرآیند طراحی کشتی آورده شده است. این کتاب توانسته است برای محقّقان، دانشجویان و سازندگان در واحدهای صنعتی در زمینه های مختلف ، از مهندسی اقیانوس و مهندسی مکانیک، روشی سیتماتیک و راهنمایی برای طرّاحی کشتی به صورت آکادمیک، فراهم آورد. همچنین برای کسانی که در زمینۀ طرّاحی کشتی‌های نو و بهبود کشتی‌های موجود فعّالیت می‌کنند ارزشمند خواهد بود. در این کتاب که شامل ۱۷ فصل و ضمائم مربوط می باشد، توضیح جزئیات مسائل و همۀ مراحل طراحی کشتی، تئوری­های مربوط، روابط ریاضی، انتخاب الگوریتم‌ها و دیگر اطّلاعات اساسی طراحی با ذکر جزئیات روش‌ها بر اساس مثال­های واقعی ارائه شده‌است.

2.  کتاب ژئومکانیک نفت

کتاب « ژئومکانیک نفت » که توسط دکتر حکیمه امانی پور، عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی دریا با همکاری دکتر محمد آب دیده، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تألیف شده است، کتابی جامع و کاربردی در زمینه‌ی ژئومکانیک نفت، به عنوان یکی از علوم مهم در مهندسی نفت و زمین‌شناسی است. این کتاب با هدف، آشنایی دانشجویان تحصیلات تکمیلی مهندسی نفت و زمین‌شناسی با علم ژئومکانیک و ارتقاء دانش فنی موردنیاز در صنعت نفت تألیف شده است؛ تا از این طریق در افزایش دانش متخصصین و عوامل اجرایی صنعت نفت با مباحث ژئومکانیکی و کاهش مشکلات موجود به‌ویژه در صنعت حفاری، سهیم باشد.

نویسندگان در کتاب حاضر با تکیه بر دانش و تجربه خود در تدریس این مفاهیم در دانشگاه ها و راهنمایی پایان‌نامه‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی و انجام پروژه‌های صنعتی در زمینه‌ی ژئومکانیک نفت، به مفاهیم پایه ژئومکانیک نفت، مدل‌سازی ژئومکانیکی چاه به صورت یک‌بعدی و مدل‌سازی سه‌بعدی میدان نفتی و تحلیل پایداری دیواره‌ی چاه می پردازند.

3. کتاب فارسی عمومی

کتاب « فارسی عمومی» که توسط دکتر آرش امرائی، عضو هیئت علمی گروه علوم پایه و دروس عمومی تألیف شده است، کتابی در حوزه ادبیات فارسی است که به عنوان کتاب درس فارسی عمومی دورۀ کارشناسی دانشگاه‌ها منتشر شده‌است. در این کتاب تلاش شده است مجموعه‌ای فراهم آید که ضمن عدم تکرار مطالبی که دانشجویان در دوره دبیرستان آموخته‌اند؛ تا حد امکان، جوابگوی نیاز امروز دانشجویان باشد.

کتاب حاضر، مجموعه‌ای است از بخش‌هایی که هر بخش آن برای تدریس در یک جلسه انتخاب شده‌اند. بخش های هر درس شامل: معرفی شاعر یا نویسنده، معرفی آثار ایشان با بررسی نمونه‌ای از آثار، ذکر برخی نکات در مورد معانی لغات، اشارات علمی، تاریخی، دینی و برخی نکات دستوری و بنا بر ضرورت در برخی دروس شرح آرایه‌های ادبی، است. 

همچنین یکی از بخش‌هایی که عموما در کتاب‌های منتشر شده برای تدریس درس فارسی عمومی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی مغفول مانده‌، چگونگی استناد به یک مدرک علمی است. با توجه به جذب بسیاری از دانشجویان به پژوهش و عدم آموزش دانشجویان در طول دورۀ تحصیل در این خصوص، نکاتی هرچند کوتاه و مجمل به منظور آموزش دانشجویان و بیان سرخط‌هایی از شیوۀ مستندسازی در این کتاب آورده شده است.

       

4. کتاب شاهنامه و پیش متن ها

کتاب «شاهنامه و پیش متن ها» که توسط دکتر حامد صافی، عضو هیئت علمی گروه علوم پایه و دروس عمومی تألیف شده است، کتابی در حوزه ادبیات فارسی است که به واکاوی منابع اثر فاخر شاهنامه فردوسی از طریق مقایسه روایت های شاهنامه و متون هم عرض آن می پردازد. از آنجا که همواره مسئله منابع شاهنامه و و جایگاه کتابت و روایت شفاهی در شکل گیری روایات آن یکی از اساسی ترین چالش های شاهنامه پژوهشی است که نظرات گاه متناقضی را در میان پژوهشگران دامن زده است، این کتاب در چهار فصل به تحلیل روایات و معرفی نظریات مرتبط با آن می پردازد تا اشتراک یا عدم اشتراک خاستگاهی روایات بررسی گردد.


نظر شما :